Украйна сега плаща за това, че Западът дълги години не

...
Украйна сега плаща за това, че Западът дълги години не
Коментари Харесай

Джонсън: Украйна плаща за неспособността на Запада да осъзнае каква заплаха е Путин

Украйна в този момент заплаща за това, че Западът дълги години не разбираше каква опасност е съветският президент Владимир Путин. Това съобщи министър председателят на Англия Борис Джонсън, представен от Би Си Си.

По думите му, съветското навлизане в Украйна към този момент се е провалило, защото Путин е не е планувал силата та украинската опозиция.

" Той няма да може да разгроми и да завоюва Украйна , тъй като украинците кардинално демонстрираха, че имат несломим дух. Той би трябвало да отстъпи. Той би трябвало да завърши с това. Трябва да си вземе танковете и бронираната техника. И това би трябвало да е решение, което почита волята на украинския народ ", - съобщи Джонсън.

Същевременно той насочи укор към европейските страни, които " още веднъж се обърнаха към Путин като към част от интернационалната общественост ", макар окупирането на Крим през 2014 година

Британският министър председател означи, че Западът би трябвало да подсигурява, че " в никакъв случай повече няма да е уязвим от шантажа на Путин ", изключително когато става дума за съветски нефт и газ.
 Моравецки: Срещата на върха на НАТО ще разиска миротворческа задача в Украйна
Моравецки: Срещата на върха на НАТО ще разиска миротворческа задача в Украйна

Украинците се борят за сигурността на цяла Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР