Украйна се сблъсква всеки ден с многобройни кибератаки, голяма част

...
Украйна се сблъсква всеки ден с многобройни кибератаки, голяма част
Коментари Харесай

Украйна твърди, че всеки ден е обект на кибератаки от Русия

Украйна се сблъсква всеки ден с многочислени хакерски атаки, огромна част от които идват от Русия, съобщи министърът на защитата Андрей Загороднюк по време на интернационален конгрес по въпросите на сигурността в Халифакс.
Според информация, оповестена на уеб страницата на военното ведомство, този проблем се среща най-често, когато става въпрос за осведомителни технологии, които се отразяват върху сигурността на данните на значими инфраструктурни обекти, съобщи БГНЕС.
По думите на министър Загороднюк, Украйна се е научила да обезврежда сходни офанзиви, само че „ пространството се развива непрекъснато, като ни принуждава да действаме по-активно ”.
Украинският министър прикани страните от НАТО да се борят с хакерските атаки.
Преди седмица секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна съобщи, че страната му е станала „ изпитателен полигон ” за съветските хакерски атаки. Те съставляват заплаха освен за Украйна, само че и за държавите-членки на НАТО и Европейски Съюз, защото в бъдеще се чака да бъдат ориентирани точно против страните от Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР