Украйна се противопоставя на това Канада да предаде турбина на

...
Украйна се противопоставя на това Канада да предаде турбина на
Коментари Харесай

Украйна настоява Канада да не предава газова турбина на Русия

Украйна се опълчва на това Канада да съобщи турбина на съветския държавен тръст Газпром за доставки на природен газ за Германия, защото това би било в несъгласие със глобите против Русия, съобщи източник от украинското министерство на енергетиката пред Ройтерс .

Миналия месец Газпром понижи потенциала на газопровода " Северен поток 1 " до едвам 40% от нормалните равнища, като се базира на забавеното връщане на оборудването, което се обслужва от немската компания Siemens Energy в Канада.

" Санкциите не разрешават прехвърлянето на каквото и да е съоръжение, обвързвано с газа ", съобщи източник от енергийното министерство.

" Ако, не дай си Боже, това решение бъде утвърдено, безспорно ще се обърнем към нашите европейски сътрудници с апел да преразгледат метода си. Защото в случай че страните не съблюдават решенията, които са приели по отношение на глобите, по какъв начин можем да приказваме за взаимност? "

Канадското министерство на естествените запаси не е дало отговор незабавно на настояването за коментар. Министерствата на стопанската система и на външните работи на Германия не бяха открити незабавно за коментар.

Високопоставен източник от Министерството на енергетиката съобщи пред Ройтерс, че Украйна има информация, че Канада се готви да съобщи турбината.

Решението за връщане на турбината към този момент е взето, съобщи осведомен източник, като добави, че Канада и Германия не желаят турбината да бъде мотив за Русия да спре доставките на газ по газопровода " Северен поток 1 ".

Според писмо, забелязано от Ройтерс, украинският министър на енергетиката Герман Галушченко е лобирал през юни Канада да не връща турбината на съветския газов колос.

В писмото си министърът твърди, че Русия към момента разполага с повече от задоволителен потенциал по директните си направления, с цел да поддържа доставките и без турбината, ситуирана в Канада.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР