Украйна се опитва да въвлече възможно най-много страни в конфликта

...
Украйна се опитва да въвлече възможно най-много страни в конфликта
Коментари Харесай

Песков за посещението на Зеленски в България: Украйна се опитва да въвлече възможно най-много страни в конфликта

Украйна се пробва да въвлече допустимо най-вече страни в спора с Русия и доста страни към този момент са влезнали в него „ с главите си “, сподели пред журналисти  прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

Така той разяснява желанието на украинския водач Володимир Зеленски да разиска с сътрудниците си от България приемането на военна поддръжка.

" Режимът в Киев прави всичко допустимо да въвлече колкото се може повече страни непосредствено в този спор. Много страни към този момент се хвърлиха стремително - и директно, и индиректно - в този спор. Ясно е, че те ще разискват тази тематика с българите ", означи Песков.

„ По принцип всички тези полемики и резултатите от тези полемики по никакъв метод не могат да повлияят на изхода от специфична военна интервенция. И сегашната обстановка на фронта повече от красноречиво го удостоверява “, сподели още Песков.

Кремъл не следи придвижванията на създателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин и няма нито опция, нито предпочитание да го прави, добави пред публицисти Дмитрий Песков.

По-рано беларуският водач Александър Лукашенко заяви, че Пригожин е в Санкт Петербург.

„ Не, ние не следим на Пригожин придвижванията, нямаме нито опция, нито предпочитание “, сподели Песков, отговаряйки на подобаващ въпрос.

Вечерта на 23 юни Евгений Пригожин, създателят на ЧВК „ Вагнер ”, направи изказвания в канала си в Telegram, че неговите елементи са били атакувани и упрекна военното управление на Руската федерация за това. Министерството на защитата назова тази информация погрешна. Частите на „ Вганер ”, които подкрепяха Пригожин, се насочиха към Ростов на Дон и към Москва. ФСБ образува дело за подстрекаване към въоръжен протест. Руският президент Владимир Путин в телевизионно послание назова дейностите на " Вагнер " изменничество.

По-късно, в съгласие с Путин, Лукашенко организира диалози с Пригожин, вследствие на което „ Вагнер ” разположи колони и се върна в полеви лагери. По-късно Кремъл разяснява, че управляващите няма да преследват вагнеровците, които са взели участие в протеста, „ поради заслугите им на фронтовата линия “. Наказателното дело по обстоятелството на въоръжения протест е прекъснато, заяви ФСБ. На 27 юни Лукашенко заяви, че е предложил на Пригожин една от изоставените елементи в републиката, с цел да побере лагера на неговите бойци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР