Украйна се нуждае от военна помощ и системи за противовъздушна

...
Украйна се нуждае от военна помощ и системи за противовъздушна
Коментари Харесай

„Затваряйки си очите“: Зеленски критикува съюзниците, докато Русия засилва атаките

Украйна се нуждае от военна помощ и системи за противовъздушна защита пред лицето на засилващите се офанзиви на Русия, сподели президентът Володимир Зеленски, до момента в който подлага на критика съдружниците на страната си за присъединяване в „ дълги полемики “ и „ затваряне на очи “.

Руските военни започнаха офанзиви против пет района в Украйна, убивайки минимум седем души и повреждайки инфраструктура, в това число подстанции и уреди за произвеждане на електрическа енергия, споделиха украински публични лица в четвъртък.

Зеленски сподели, че Русия е изстреляла повече от 40 ракети и към 40 атакуващи дрона през нощта, доста от които са ориентирани към енергийна инфраструктура. Атаките демонстрират какъв брой „ сериозна “ е станала въздушната защита за Украйна, разгласява той на X, добавяйки, че не би трябвало да се разрешава на съветските ракети и еднопосочните дронове, проектирани от Иран, да ударят Украйна.

В южната част на Одеса губернаторът Олег Кипер сподели в своя канал в Telegram в сряда вечерта, че съветските ракетни удари са...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР