Украйна се нуждае от един милион артилерийски снаряда, каза украинският

...
Украйна се нуждае от един милион артилерийски снаряда, каза украинският
Коментари Харесай

Резников: Украйна се нуждае от един милион снаряда

Украйна се нуждае от един милион артилерийски снаряда , сподели украинският министър на защитата Олексий Резников на неофициална среща с министрите на защитата на Европейски Съюз в Швеция. Това е четири пъти повече, в сравнение с Европейски Съюз ще достави , цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" Нуждаем се от един милион артилерийски снаряда. За това евентуално ще са нужни към четири милиарда евро ", сподели министърът.

На фона на опитите на Русия да стартира нова атака, Киев е изправен пред сериозен дефицит на 155-милиметрови артилерийски снаряди .

В същото време ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел сподели при започване на срещата, че Европейският съюз би трябвало да насочи съществуващите запаси за попълване на боеприпасите на Украйна , преди да вземе решение за разпределяне на нови средства за тази задача.

Според Bloomberg планът, препоръчан от Европейския съюз до момента, планува доставки на стойност един милиард евро, т.е. четири пъти по-малко , в сравнение с желае Резников.
 Франция, Австралия ще създават снаряди за Украйна
Франция, Австралия ще създават снаряди за Украйна

Няколко хиляди 155-милиметрови снаряда

Украинският министър на защитата Олексий Резников, заяви Financial Times (FT).

В писмо до сътрудниците си от 27-те страни членки на Европейски Съюз, с което FT разполага, Резников написа, че заради дефицита на муниции украинските сили не могат да употребяват пълноценно потенциала на съществуващите артилерийски системи .

Искането надалеч надвишава пакета от помощи за Украйна, който сега се разисква от Европейски Съюз, отбелязва изданието.

Резников написа, че артилерията играе " решаваща роля в унищожаването на военната мощност на съперника ".

Според него Украйна създава приблизително 110 000 155-милиметрови снаряда месечно, което е една четвърт от количеството, което употребява Русия.
 Дневният ред на Рамщайн 9: Танкове, снаряди и Противовъздушна отбрана
Дневният ред на Рамщайн 9: Танкове, снаряди и Противовъздушна отбрана

Първият работен ден в Брюксел приключи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР