Украйна се нуждае от бюджетна подкрепа в размер на 42

...
Украйна се нуждае от бюджетна подкрепа в размер на 42
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Украйна се нуждае от $42 млрд. бюджетна подкрепа тази година

Украйна се нуждае от бюджетна поддръжка в размер на 42 милиарда $ тази година, защото продължава да се бори против нашествието на Русия, съобщи ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева по време на конференция на пролетната среща на МВФ и Световната банка във Вашингтон, оповестяват Ройтерс и БНР.

Тя добави, че чака световната поддръжка за Украйна да остане постоянна.

Управляващият шеф на МВФ сподели още, че войната на Русия против Украйна би трябвало да завърши, като я назова по едно и също време човешка покруса и спънка за вероятностите за напредък на международната стопанска система.

Според нея международната стопанска система " наподобява се насочва към меко приземяване ", защото инфлацията спадна по-бързо от предстоящото в множеството райони.

" Много зависи от краткосрочния път на инфлацията и лихвените проценти, изключително с последните данни, показващи резистентност на инфлацията, както и от цените на активите и рисковете във финансовия бранш, от фискалната политика и от геополитическите развития ", предизвести шефът на МВФ.

Кристалина Георгиева прикани огромните стопански системи да затегнат фискалните си политики след всеобщото повишаване на дълга през последните години, с цел да се оправят с пандемичната рецесия.

" Страните би трябвало незабавно да изградят фискална резистентност за идващия " потрес " в свят, в който рецесиите не престават да идват ", уточни тя на днешната конференция, като добави, че е значимо да се " възвръщат фискалните буфери ".

Кристалина Георгиева също по този начин уточни, че поредицата от разнообразни шокове през последните години остави доста стопанска система по света " понижено политическо пространство за маневри и нараснали равнища на дълг ". Тя означи, че това се усложнява от слабия напредък, който се възпира от слабата продуктивност, частично заради неправилното систематизиране на капитала и труда, " до момента в който геоикономическата фрагментация заплашва да анулира десетилетия на облаги от трансграничната икономическа интеграция ".

Коментирайки паричната и лихвена политика в Съединените щати, тя сподели, че МВФ вижда условия за понижаване на лихвените проценти тази година и остава " оптимист ", че Федералният запас ще реши да ги намали.

Според ръководещият шеф на МФВ, Европа има да свърши още работа, с цел да разгърне силата на нововъведенията, с цел да подтиква растежа, защото изостава от икономическото показване на Съединени американски щати.

На днешната конференция Кристалина Георгиева сподели, че стопанската система на Съединени американски щати се е справила по-добре в превръщането на софтуерните нововъведения в бизнес активност и се е възползвала от изобилието от работна ръка и енергийни доставки.

По отношение на Китай, шефът на МВФ уточни, че е време Пекин да усили вътрешното търсене на артикули и услуги, в това число и опазването на здравето, с цел да подкрепи вероятностите си за напредък.

Според Георгиева Китай би трябвало да даде на потребителите повече доверие и повече неща за закупуване и да накара мрежите за обществена сигурност да работят по-ефективно.

Тя сподели още, че втората по величина стопанска система в света също по този начин би трябвало да позволи проблемите в бранша на недвижимите парцели, което ще помогне за възобновяване на доверието на потребителите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР