Украйна се нуждае от 500 хиляди души, които се бият

...
Украйна се нуждае от 500 хиляди души, които се бият
Коментари Харесай

Украйна се нуждае от 500 хил. войници, ала никой не иска да се бие: Ето как ще ги мобилизира

Украйна се нуждае от 500 хиляди души, които се бият във войната. Но у мъжете има всеобщо отвращение да бъдат изпратени на фронта. Как тогава Киев ще набави нужната бойна ръка?

Върховната Рада работи над закон за мобилизацията. Той би трябвало да приготви законодателната база за новата вълна на готовност в армията.

Междувременно изтощените военни, които са на фронта повече от 2 години без ротаци, чакат с неспокойствие „ новата кръв “

„ Две години без спиране, без ротация. Разбира се, моралът е невисок и това убива мотивацията. Имаме потребност или от ротация, или от постоянен отпуск, с цел да си починем качествено “, споделя парашутистът Иля, който имаше единствено 25 дни отпуск през двете години на война.

Мъжете в Украйна вероятно се пробват да избегнат набора, защото военната работа там е безсрочна.

„ Но в случай че хората не дойдат, няма да можем да си починем “, жалва се Иля.

Новият закон за готовност има за цел да актуализира правната рамка на страната преди предстоящата мобилизационна вълна тази година. Навярно тогава ще бъдат призовани близо 500 000 души.

Усилията значително бяха ориентирани към подмяна на 330 000 изтощени бойци, споделят от украинското министерство на защитата. Останалите част от новобранците ще заменят тези, паднали в жертва. Те ще посрещнат и други военни потребности според от обстановката на бойното поле.

Но законът се оказва спорен. Украинските законодатели вкараха повече от 4000 ремонти

Резервът от мъже, които желаеха непринудено да пазят Украйна, е привършен. Значителна част от мъжете в призивна възраст не желаят да отидат на фронта.

До момента са мобилизирани мъже на 27 години, само че междинната възраст на бойците на бойното поле е над 40 години. Предложение за понижаване на наборната възраст до 25 години провокира гневна реакция от страна на политиците. Те настояват, че би било самоубийство нацията да изпрати най-младите си в окопите.

Статистиката обаче е страшна. От 11,1 милиона украински мъже на възраст от 25 до 60 години единствено към 3,7 милиона дават отговор на изискванията за готовност.

Останалите или към този момент се бият, или имат неработоспособност. Някои са съумели да избягат в чужбина

„ Не се опасявам да призная, че не желая да умра. Трябва да решиш какво обичаш повече: фамилията или страната си “, споделя украинецът Ярослав, който се опита да избяга от Украйна предишното лято.

Освен страха от гибел или неработоспособност, съгласно изследване на Info Sapiens, главните проблеми на тези, които са се пробвали да избегнат мобилизацията, са незадоволителната подготовка, неограниченият период на службата и неналичието на оръжие и муниции.

Източник: Фокус
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР