Украйна се намира в критичен етап“ във войната с Русия

...
Украйна се намира в критичен етап“ във войната с Русия
Коментари Харесай

Блинкън: Украйна се намира в критичен момент, нуждае се от повече помощ

Украйна се намира в „ сериозен стадий “ във войната с Русия и незабавно се нуждае от повече западна помощ, сподели през днешния ден американският държавен секретар Антъни Блинкън, представен от Ройтерс. Той изрази страдание от безизходицата в Конгреса на Съединени американски щати по отношение на пакета военна помощ на стойност десетки милиарди долари за Киев.

„ Абсолютно значимо е да дадем на украинците това, от което не престават да се нуждаят, с цел да се пазят, изключително що се отнася до муниции и противовъздушна защита “, сподели Блинкън пред кореспонденти по време на визитата си във Франция.

„ Това е още една причина, заради която настояването за спомагателен бюджет, което президентът (Джо) Байдън насочи към Конгреса, би трябвало да бъде изпълнено допустимо най-бързо “, добави той.

Байдън прикани следената от републиканците Камара на представителите на Конгреса да утвърди пакета за военна и финансова помощ, само че ръководителят ѝ Майк Джонсън задържа провеждането на гласоподаване по този въпрос от месеци,  като се обосновава с други вътрешни цели.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че в случай че Украйна не получи помощта, нейните сили ще би трябвало да отстъпват „ с дребни стъпки “.

Блинкън и френският министър на защитата Себастиан Льокорню по-рано през днешния ден посетиха цех, в който оръжейният производител „ Некстер “ създава самоходни гаубици „ Сезар “. Льокорню сподели, че „ Некстер “ работи за увеличение на производството на 2 гаубици „ Сезар “ месечно по отношение на 6 понастоящем.

През последните седмици френският президент Еманюел Макрон възприе по-остра позиция по отношение на Русия на фона на опасенията, че Украйна губи позиции във войната, изключително откакто поддръжката на Съединени американски щати понижава, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се с изключение на Украйна, и събитията в Близкия изток да заемат централно място по време на диалозите на Блинкън във Франция. В Париж той ще се срещне и с Макрон, единствено часове откакто екип на основана в Съединени американски щати неправителствена организация беше изумен при израелски въздушен удар в централната част на линията Газа. Това ускори натиска над Вашингтон да втвърди позицията си по въпроса за войната сред Израел и " Хамас ".

Вчера също така хипотетични израелски военни самолети бомбардираха посолството на Иран в Сирия. Според Техеран при удара са били убити 7 ирански военни съветници, в това число трима висши командири. Бомбардировката означи огромна ескалация във войната на Израел с неговите районни съперници.

Преди да се срещне с Макрон, Блинкън ще беседва с френския външен министър Стефан Сежурне. Френски дипломати споделиха, че желаят усилване на напъните на Организация на обединените нации за реализиране на интернационален консенсус за преустановяване на огъня в Газа.

Вчера Франция предложи проекторезолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която търси разновидности за допустимо наблюдаване от страна на Организация на обединените нации на преустановяване на огъня в линията Газа и оферти за подкрепяне на палестинската власт в поемането на отговорности.

Съединени американски щати, които за последно блокираха подкрепена от Франция резолюция през 1997 година, се въздържаха от гласоподаване предишния месец, с цел да разрешат на 15-членния съвет да изиска неотложно преустановяване на огъня по време на постите през мюсюлманския месец рамазан, който завършва идната седмица.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР