Украйна се надява да сложи край на войната до края

...
Украйна се надява да сложи край на войната до края
Коментари Харесай

Украйна иска да сложи край на войната до края на есента


Украйна се надява да постави завършек на войната до края на есента. Това е извънредно значимо предвид на задаващата се зима. Киев се притеснява, че Русия може да унищожи енергийната и отоплителна инфраструктура.

Украинският президент Володимир Зеленски

Управляващите в Киев обмислят част от войната с. Сраженията би трябвало да приключат незабавно още преди да е настъпил отоплителният интервал, сподели шефът на президентската работа Андрий Йермак. В противоположен случай съществува риск Русия да унищожи енергийната и отоплителна инфраструктура. " Това е една от аргументите, заради които би трябвало да предприемем оптимални ограничения, с цел да сложим завършек на дейната част от войната до края на есента ", акцентира Йермак.
Редакцията предлага
Краят на войната зависи от доставките на оръжия

Според продължителността на войната зависи от загубите на Русия. " Колкото по-големи са загубите на окупаторите, толкоз по-бързо ще можем да освободим страната ни. " А това зависи от военната помощ, която другите страни оказват на, добави Зеленски.

Президентът още веднъж моли да се изпращат оръжия на Украйна. Колкото по-голяма е военната помощ, толкоз по-скоро ще завърши войната, сподели той, правейки отпратка към конференцията в Копенхаген, на която се разисква военната и финансова поддръжка за Украйна.

Призив към жителите на окупираните територии

Същевременно Володимир Зеленски прикани жителите на окупираните от Русия територии да спомагат на украинската войска. Те би трябвало да дават на украинските бойци по сигурни канали информации за врага, сподели Зеленски в снощното си видеообръщение.

***
Вижте и това видео от архива ни:
Наталия и Вероника - майка и щерка се борят за Украйна

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР