Украйна се готви за новата руска офанзива в Донбас. Според

...
Украйна се готви за новата руска офанзива в Донбас. Според
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Руснаците отново бомбардират, готвят офанзива

Украйна се готви за новата съветска атака в Донбас. Според президента Володимир Зеленски към този момент се следи скупчване на съветски войски там. Артилерийският обстрел на редица украински градове продължи и през миналата нощ. В обсадения Мариупол Русия разгласи, че краткотрайно ще спре огъня. Украйна съобщи, че колона от рейсове се движи към града, в опит да бъдат евакуирани цивилни жители.
„ Преговорите за мир не престават, само че към този момент това са единствено думи”, сподели Володимир Зеленски в регулярното си изказване от Киев. „ Знаем, че няма непринудено евакуиране. Това е резултат от нашата опозиция, от работата на нашите отбранителни сили. Също по този начин виждаме, че се натрупат съветски войски за удар против Донбас. Готвим се за това”, съобщи той.
Според английското разузнаване част от аргументите за прекъсването на офанзивата в Северна Украйна е фактът, че съветските бойци не желаят да се бият и даже постоянно отхвърлят да извършват заповедите на командирите си. Това твърди шефът на службата за киберразузнаване.
„ Виждаме съветски бойци, на които не доближават както въоръжение, по този начин и военен дух. Те отхвърлят да извършват заповеди, саботират личната си бойна техника и даже по простъпка са свалили собствен аероплан. Дори съветниците на Путин да се опасяват да му опишат действителната обстановка, режимът е изцяло наясно за това държание на войниците”, съобщи Джереми Флеминг - шеф на Британския щаб за връзки.
Съединените щати също считат, че Путин не получава справедлива информация. Според Белия дом съветският президент е измамен от военните. „ Аз не съм представител на Кремъл и не мога да кажа какво става в главата на Владимир Путин. Но мога да заявя, че имаме информация, че той се усеща измамен от съветските офицери. Това е причина за непрекъснато напрежение сред тях. Те не са му дали действителна информация какъв брой неприятно се показва армията. Причината е, че високопоставените чиновници са прекомерно уплашени, с цел да му кажат истината”, сподели Кейт Бедингфийл - информационен шеф на Белия дом.
Заради войната в Украйна, Франция уволни шефа на военното разузнаване. Службата на военачалник Ерик Видо докладвала, че Русия няма да нападне. Анализът му бил тъкмо противоположен на американската информация и се оказа неправилен.
Междувременно украинският президент прикани още да бъдат наложени нови стопански наказания на Русия. Зеленски изиска пристанищата да бъдат затворени за съветски кораби. Днес съветската рубла увеличи курса си съвсем до равнищата от преди началото на войната. Русия усили лихвите двойно и забрани на жителите да купуват долари и евро. Засега тези ограничения съумяват да спрат обезценяването на валутата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР