Украйна се готви за нова руска офанзива близо до Харков

...
Украйна се готви за нова руска офанзива близо до Харков
Коментари Харесай

The Telegraph: Украйна се готви за нова руска офанзива край Харков

Украйна се готви за нова съветска атака покрай Харков на фона на интензивните бомбардировки в района. Това написа английският вестник The Telegraph, като се базира на източник от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), предава " Фокус ".

Изданието напомня, че преди няколко дни силите на Москва нападнаха града и 15 околни обитаеми места с ракети, артилерия и минохвъргачки. Целите включват както цивилни здания, по този начин и военни позиции. Смята се, че ударите са подготовка за широкомащабна атака през идващите седмици.

" Местните военни разследващи звена имат вяра, че съветските сили може да възнамеряват засилени въздушни офанзиви този уикенд, с цел да съвпаднат с празнуването на Рождество Христово в Русия на 7 януари. Сухопътна атака може да стартира малко по-късно, с допустима начална дата 15 януари “, се споделя в публикацията.

Както съветските, по този начин и украинските войски се бият за най-хубавите позиции по фронтовата линия, която обгръща Купянск, Сватово и Кременная, покрай границата на Харковска област. Москва е съсредоточила своите запаси в този регион, пробвайки се да настъпи към следените от Украйна Кременная и Лиман.

Междувременно Москва от ден на ден се насочва към центъра на Харков, град, който не съумя да окупира при започване на нашествието си през февруари 2022 година. Вторият по величина град в Украйна е обект на съвсем ежедневни ракетни офанзиви, като задачите включваха жилищни здания и даже петзвезден хотел ", написа изданието.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР