Украйна се готви да изпрати една от най-зловещите години от

...
Украйна се готви да изпрати една от най-зловещите години от
Коментари Харесай

Коледа по време на война: В Киев поставиха Елха на непобедимостта

Украйна се готви да изпрати една от най-зловещите години от актуалната си история. Надеждата, че сраженията ще спрат по празниците не се оправда. От Кремъл към този момент отхвърлиха опцията за помирение.

Тежки сражения се водят за Бахмут в Донецка област. Според някои източници, руснаците са на по-малко от 5 километра от града. За да спрат настъплението, украинските бойци започнаха да построяват окопи към града.


На един от централните площади в Киев, потопен в мрак, поради последните съветски удари - беше издигната коледната елха на града. " Елхата на непобедимостта " - по този начин я назова кметът на украинската столица.

" Ще честваме в мазетата, в бомбоубежищата. Тази година ще е доста друго, само че ще честваме. Ще подвигаме наздравици за мир ", споделя киевчанка.

" Трябва да има елха. Войната продлъжва, само че за децата тези празници са нужни ", добавя нейна съгражданка.



Тази година коледната елха на Киев е изкуствена. Дарена е от спонсори. За осветлението се употребява генератор.

" Няма да ни погребат в мрачевина. На свещи, само че ще честваме ", уверена е друга жителка на града.

Отоплението в Киев към този момент е възобновено след петъчната масирана съветска офанзива. Температурите, обаче, не престават да падат. Очаква се през идващите часове да стигнат минус 8 градуса.

С настъплението на зимата идват и предизвестията, че при започване на годината Русия може да стартира нова огромна сухопътна интервенция в Украйна. Засега няма доказателства, Москва да приготвя по-мащабни офанзиви.

За украинците, обаче, остава вярата, че 2023-та ще бъде по-щастлива от отиващата си година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР