Украйна се е съгласила само с отварянето само на два

...
Украйна се е съгласила само с отварянето само на два
Коментари Харесай

Украйна се е съгласила с отварянето на само 2 хуманитарни коридора от 10, предложени от Москва?

Украйна се е съгласила единствено с отварянето единствено на два филантропични коридора от 10, които са били препоръчани от Москва, твърди почитан представител на съветската войска, представен от Ройтерс.

Генерал-полковник Михаил Мизинцев, който е началник на Националния център за ръководство на защитата на Русия сподели, че южният пристанищен град Мариупол към този момент е напълно обкръжен и всички мостове и пътища са били разрушени или минирани от украинските сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери информацията от самостоятелен източник.

Мизинцев сподели още, че сапьори от по този начин наречената Донецката национална република са се пробвали да разминират подстъпите към Мариупол, само че не са съумели поради натоварен обстрел от страна на националистите. Според съветския военачалник украинските националисти държат като жив щит в града повече от 7000 жители на 21 страни.

Градският съвет на Мариупол от своя страна съобщи, че 1582 цивилни поданици са починали в следствие от съветското обстрелване и продължаващата дванайсети ден обсада, съобщи Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР