Украйна се бори не само за своята територия, за страната,

...
Украйна се бори не само за своята територия, за страната,
Коментари Харесай

Денков: Украйна се бори не само за своята територия, за страната, но и за цяла Европа

Украйна се бори освен за своята територия, за страната, само че и за цяла Европа. Това сподели министър председателят Николай Денков в изявление за CNBC. Той беше посетител в студиото на американския ефирен канал в Давос, където взе участие в годишната среща на Световния стопански конгрес.

" Участвал съм в няколко съвещания на Европейския съвет, на които тази полемика беше сложена на дневен ред. И като се изключи една-две страни, всички останали схващат значимостта от поддръжката за Украйна. Изразявам внимателен оптимизъм, че на идната среща на Европейския съвет ще имаме позитивно решение ", сподели той в изявлението, поместено на уеб страницата на CNBC.

На въпроса какво е неговото обръщение към Виктор Орбан, българският министър председател отговори: " Смятам, че Европа е мощна, когато е единна. Това е една огромна икономическа мощ, огромна общественост, която се грижи за хората, и по тази причина е толкоз привлекателна. Но в случай че стартираме да се разделяме по значимите въпроси, Европа ще загуби своята мощ и своята прелест доста, доста бързо ".

Според него Унгария би трябвало да бъде " част от решението, а не част от казуса ". Относно това по какъв начин Европейски Съюз ще убеди Орбан да поддържа общите ограничения в интерес на Украйна, акад. Денков уточни, че " най-значими са причините на логиката ".

Според премиера взаимната работа със съседите е един от въпросите с висок приоритет за неговото държавно управление. Той счита, че Балканите са " една огромна опция, която към момента не се употребява поради фрагментиране и разделяне тук и там ".

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР