Украйна създава специални центрове, които ще предоставят на нуждаещите се

...
Украйна създава специални центрове, които ще предоставят на нуждаещите се
Коментари Харесай

Пунктове на непобедимост. Украйна създава 4000 центъра с ток, отопление и вода

Украйна основава специфични центрове, които ще дават на нуждаещите се хора ток, отопление, вода, интернет, телефонна връзка и медикаменти.

Това се постанова в новата фаза на войната на прага на зимата, откакто Русия нанесе и продължава да нанася по енергийната инфраструктура на страната и над 10 млн. души останаха без ток.

" Разгръщаме новия си план " Пунктове на непобедимост " в поддръжка на хората в цялата страна. Към днешна дата към този момент са готови повече от 4000 такива точки. Планирани са още ", заяви президентът Володимир Зеленски в обичайното си видеообръщение.

Той сподели, че в случай че още веднъж има масирани съветски удари и в случай че се разбере, че електроснабдяването не може да бъде възобновено в границите на часове, " Пунктовете на непобедимост " ще влязат в деяние с всички съществени услуги. Те се безусловно безвъзмездни и ще работят непрекъснато.

Тези места за заслон наложително ще работят във всички регионални и районни администрации, както и в учебни заведения, здания на Държавната работа за изключителни обстановки и други

Зеленски посочи, че към този момент има специфичен уебсайт -, с карта на такива пунктове в цялата страна. Тя се актуализира непрекъснато.
Там има и информация къде работят най-близката бензиностанция, банка, аптека и хранителен магазин.

" Всички би трябвало да бъдем готови за всеки сюжет, като се има поради по какъв начин се борят терористите против нашия народ и какво се пробват да създадат. Сигурен съм, че като си оказваме помощ взаимно, ще можем да изкараме тази зима дружно “, сподели още Зеленски.

В същото време кметът на Киев Виталий Кличко разяснява, че столицата би трябвало да е подготвена за „ най-лошия сюжет “ със обилни прекъсвания на тока при ниски температури, при което може да се наложи евакуация на част от популацията.

„ Това е най-лошата зима от Втората международна война. Но ние не желаеме да се стига до такава степен “, сподели той в изявление за немския вестник „ Билд “.

Кличко упрекна съветския президент Владимир Путин , че се пробва да прогони хората от Киев с офанзиви против гражданската инфраструктура.

„ Но това няма да се случи. Според мен хората единствено ще станат по-гневни и решителни. Ние няма да умрем или да избягаме, както желае Путин “, добави той.

От началото на войната, която Русия стартира преди 9 месеца , бяха разрушени доста военни и цивилен здания, само че в последните два месеца на прицел целеустремено са енергийната инфраструктура, водноелектрически и топлоелектрически централи.

След последните удари няма неповредени основни подстанции на електроенергийната компания. Всяка значима подстанция е била атакувана, някои от тях по няколко пъти, даже по 8, заяви на брифинг във вторник Владимир Кудрицкий , началник на " Укренерго " .

В Украйна не са останали и неповредени ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове.

" На процедура всички топло- и хидроенергийни мощности, в случай че приказваме за огромните централи, бяха развалени. Мащабът на разрушенията е грамаден ", сподели той.

Заради обстановката в цялата страна, в това число в Киев, работят графици за спешно спиране на електрозахранването, с цел да се стабилизира енергийната система.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР