Украйна състави списък с руснаци, които трябва да бъдат ликвидирани.

...
Украйна състави списък с руснаци, които трябва да бъдат ликвидирани.
Коментари Харесай

Украйна има списък с руснаци, които ще бъдат ликвидирани

Украйна сформира лист с руснаци, които би трябвало да бъдат премахнати. Всички цели са виновни за войната против Украйна, само че първи в листата е президентът на Руската федерация Владимир Путин.

Журналист от немското издание Welt попита представителя на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Вадим Скибицки дали украинската страна стои зад офанзивите против съветски пропагандисти.

" Според мен руснаците се бият между тях, борят се за своето идване на власт. Хора като Евгений Пригожин, Игор Гиркин и други, които подлагат на критика държавното управление и армията, вземат участие (в тези вътрешни борби) ", сподели в изявление офицерът от разузнаването.

Според него за украинското разузнаване това не са най-важните цели, а приоритет са командирите на подразделенията, които подреждат на хората си да нападат. В същото време той уточни, че Путин е отпред на " листата за очистване ".

" Той (президентът на Руската федерация) координира и взема решение какво ще се случи. В последна сметка всеки ще би трябвало да дава отговор за дейностите си. Началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов и министърът на защитата Сергей Шойгу също. Рамзан Кадиров беше на всички места през първите няколко месеца, само че къде е в този момент? Той разбра, че стратегически режимът на Путин към този момент е изгубил. Но това не е краят на листата, там са и Сергей Суровикин и съветски командири, които влязоха в Украйна, мислейки, че отиват на церемониал “, сподели Скибицки, съобщи организация УНИАН.

Освен това той уточни, че водачът на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин също е включен в " черния лист ". " Ние сме във война и това са нашите врагове. Ако значима фигура създава и финансира оръжия за тях, тогава неговото унищожаване би избавило живота на доста цивилни. Според интернационалните конвенции това е законна цел ", заключи Скибицки.

 

Източник " Факти "

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР