Украйна съобщи за трима загинали и над 40 ранени при

...
Украйна съобщи за трима загинали и над 40 ранени при
Коментари Харесай

Продължават боевете за Бахмут

Украйна заяви за трима починали и над 40 ранени при вчерашните съветски ракетни набези.

По американски източници 20 хиляди съветски бойци са починали в борбата за украинския град Бахмут през последните месеци.

Две жертви има при съветското ракетно нахлуване против Павлоград, Днепропетровска област, а 14-годишно момче е починало бомбардировка наоколо до учебното заведение си в Чернигов, северно от Киев, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в постоянното си послание.

Зеленски е внесъл във Върховната рада законопроекти за удължение на военното състояние и общата готовност с 90 дни - от средата на май доникъде на август. След диалог с канадския министър председател Джъстин Трюдо Зеленски означи: " Канада към този момент стартира да конфискува съветски активи, това е сладкодумен образец за всички останали страни по света ". Канада даде на Киев осем танка Леопард 2 и до момента е обучила над 36 000 украински бойци,

Съединените щати считат, че над 20 хиляди съветски бойци са починали в борбата за украинския град Бахмут, а 80 хиляди са ранени, заяви представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби. Той се базира на разкрити разследващи данни, които се отнасят за интервала от началото на декември. Той сподели, че половината от убитите са принадлежали към наемните сили на Вагнер, " болшинството от които са съветски пандизчии, които са били хвърлени в борба в Бахмут без задоволително бойно образование, бойно управление или каквото и да е възприятие за организационно командване и надзор ".

Кърби приписа тази оценка на " информация и разузнаване, които успяхме да потвърдим за интервал от известно време “, като в същото време уточни, че Съединени американски щати продължава политиката на отхвърли да оцени жертвите на Украйна във войната.

Основателят ѝ Евгений Пригожин още веднъж прикани съветското командване да го достави с муниции, с цел да превземе Бахмут, като изиска по 300 тона снаряди дневно.

В същото време командващият сухопътните сили на армията на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски заяви, че бойците му са съумели да изтласкат руснаците от някои от позициите им в Бахмут.

Вчера детонация в граничещата с Украйна Брянска област в Русия е предизвикала дерайлиране на локомотива и седем вагона от товарен трен, който пътувал от Беларус за Брянск. Мястото на детонацията е на 100 километра от украинската граница. В Ленинградска област пък е бил взривен далекопровод - на 60 километра южно от Санкт Петербург.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР