Украйна съобщи за нов масиран руски обстрел, като експлозии са

...
Украйна съобщи за нов масиран руски обстрел, като експлозии са
Коментари Харесай

Украински източници съобщават за нови жертви след руски обстрел

Украйна заяви за нов масиран съветски обстрел, като детонации са отекнали тази заран в няколко града. При обстрелите почина една жена и пострадаха още трима цивилни

Според сътрудник на Ройтерс и локални медии гърмежи са били чути в столицата Киев, в Житомир и Одеса.

Наскоро освободеният град Херсон в Южна Украйна също беше подложен на натоварен минометен и артилерийски обстрел от съветските сили през река Днепър, съобщи Ройтерс, като се базира на украински представители.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви през вчерашния ден, че Русия е обстрелвала над 25 селища към Херсон и Запорожие. Херсонска област, която се намира на устието на река Днепър, служи като врата към анексирания от Русия Крим. Тежки сражения не престават да се водят към следения от украинските сили град Бахмут в Донецка област и северно от него, към градовете Сватове и Кременна в Луганск, където украинците се пробват да пробият съветските отбранителни линии.

Тази нощ съветските окупатори нападнаха украинската Днепропетровска област с дронове камикадзе и тежка артилерия. Това заяви в " Телеграм " ръководителят на регионалната военна администрация Валентин Резниченко, съобщи Укринформ.

Повредени са многоетажни блокове, няколко частни къщи и електропроводи. Украинската противовъздушна защита е свалила и петте съветски безпилотника иранско произвеждане " Шахед ", ориентирани против региона. Пострадали няма.

Също тази нощ съветските войски изпратиха 13 ирански дрона да ударят енергийната инфраструктура на град Харков. Единайсет от тях бяха свалени от силите на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съобщава се също, че е изключено електроснабдяването в Одеска и Днепропетровска област за да се сведат до най-малко вероятните вреди за енергийната инфраструктура.

На този декор украинският президент Володимир Зеленски прикани във видеообръщение сънародниците си да прегръщат околните си, да споделят на приятелите си, че ги ценят, да поддържат сътрудниците си, да благодарят на родителите си и да се радват по-често на децата си. " Не сме изгубили човечността си, макар че преживяхме ужасни месеци. Няма да я загубим, при все това ни следва сложна година ", съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР