Украйна съобщи за атаки с ракети и дронове в неделя,

...
Украйна съобщи за атаки с ракети и дронове в неделя,
Коментари Харесай

Русия насочва атаките към украински селскостопански обекти

Украйна заяви за офанзиви с ракети и дронове в неделя, ориентирани основно към райна на Одеса. Москва и още няколко съветски района оповестяват за офанзиви с украински дронове.

През последните дни Украйна нанесе серия от удари по съветски военни цели в окупирания Крим и обекти на съветския Черноморски флот.

Атаките надълбоко навътре в Русия, надалеч от фронтовата линия, също се усилиха. Кметът на Москва сподели, че минимум два дрона са били свалени в региона на столицата рано в неделя.

Междувременно съветските офанзиви против украинската пристанищна инфраструктура не престават. В неделя Украйна заяви, че селскостопанско оборудване в южната област на Одеса е било ударено при съветска въздушна офанзива. Русия е изстреляла шест ирански дрона " Шахед " и 10 крилати ракети, като украинските сили са унищожили шест дрона и шест ракети, преди да ударят задачата си, оповестиха украинските военновъздушни сили.

Атаката против Одеса идва ден откакто Киев заяви, че два товарни кораба са пристигнали там, с цел да употребяват краткотраен кулоар, с цел да отплават в черноморските пристанища и да товарят зърно за африканските и азиатските пазари.

През август Украйна разгласи " филантропични кулоар " в Черно море, с цел да разреши на корабите да отплават от нейните пристанища и по този начин да заобиколят блокадата, откакто Русия се отхвърли от зърнената договорка.

Междувременно съветското министерство на защитата заяви, че системите за противовъздушна защита са унищожили шест дрона над окупирания от Русия Крим. Не се оповестява за вреди и жертви.

Най-малко 30 полета са били забавени и шест анулирани на трите огромни летища в Москва - Внуково, Домодедово и Шереметиево, оповестиха съветските държавни осведомителни организации. В югозападна Русия украински дрон повреди нефтено хранилище рано в неделя, предизвиквайки пожар в контейнер за гориво.

В петък стана ясно, че идната седмица американският президент Джо Байдън ще одобри президента на Украйна Володимир Зеленски във Вашингтон.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР