Украйна съобщи в четвъртък, че изтегля войските си от някои

...
Украйна съобщи в четвъртък, че изтегля войските си от някои
Коментари Харесай

Украйна изтегля войски от части на Авдеевка, изпраща елитна бригада

Украйна заяви в четвъртък, че изтегля войските си от някои елементи на източния град Авдеевка на по-добри позиции след месеци на тежки боеве, а закалени в борби бойци от запаса от бригада крайник са се включили към борбата.

Русия се пробва да обкръжи и превземе Авдеевка съвсем две години след пълномащабното си навлизане в Украйна и опората на Киев в града и зглежда все по-нестабилна , като линиите му за доставки също са застрашени.

Превземането на Авдеевка е от основно значение за задачата на Русия да обезпечи цялостен надзор над двете провинции, които съставляват индустриалния район Донбас, и може да обезпечи на президента Владимир Путин победа на бойното поле, която да представи на гласоподавателите, до момента в който се стреми да бъде избран отново идващия месец.

" В Авдeевка се организират маневри на някои места за евакуиране на нашите елементи на по-изгодни позиции , на някои места за изтласкване (на руснаците) от позициите ", сподели украинският боен представител Дмитро Лиховий в телевизионни мнения.

" Следователно основното известие по отношение на всичко това е, че доставките за Авдeевка и евакуациите оттова са сложни. "

Той сподели, че военните са задействали " аварийна логистична артерия " , която е била авансово готова.

Една от най-известните бойни елементи на Украйна, Трета щурмова бригада , сподели, че е била изпратена незабавно в Авдeевка, с цел да укрепи войските на Киев там.

Украински медии по-рано писаха за прехвърлянето в града на 3-та десантно-щурмова бригада, която се смята за една от най-елитните в украинските въоръжени сили.

Бригадата е образувана през януари 2023 година от силите за специфични интервенции на полка " Азов " . Самият полк " Азов " е образуван в първите дни на съветската инвазия въз основата на доброволческа част за териториална защита, основана от ветерани от частта на полка " Азов " и представители на азовското придвижване.

Бригадата, която се състои от щурмова пехота, сподели, че обстановката в Авдeевка е " адска ", " заплашителна и нестабилна ", само че че е направила нахлуване против съветските сили в елементи от града и е нанесла тежки вреди.

Бригадата взе участие в контраатака в Източна Украйна предишното лято и се бори в борбата при Бахмут, различен град в Източна Украйна, който устоя доста месеци, преди да бъде високомерен предишния май.

" Врагът продължава дейната ротация на войските си към Авдеевка и трансферира нови сили и техника в града ", оповестиха от бригадата в месинджъра на Telegram.

" Ситуацията сега на привличането на бригадата беше извънредно сериозна.

Заместник-командирът на частта Максим Жорин сподели, че борбата е била доста по-ожесточена от борбата при Бахмут и че силите на Киев са превъзхождани числено и оръжие в Авдеевка.

Руските сили се пробват да настъпят към града от октомври и са го обкръжили от три страни, оставяйки лимитирани направления за доставяне на украинските войски, окопани там.

Лиховий сподели, че Русия е концентрирала към 50 000 бойци на фронта в Авдеевка, а боевете в града включват съветски тактически щурмови групи, които са дребни, само че нарастват по мярка.

" Към тях се причисляват бронирани групи под формата на танкове и друга бронирана техника ", сподели той.

Военните старания на Украйна са изправени пред огромни провокации и неустановеност

Уморените войски, някои от които се бият от съвсем две години и са ситуирани по продължение на раздължен фронт от 1000 км, са изправени пред сериозен дефицит на артилерийски снаряди.

Президентът Володимир предходната седмица и е плануван тази седмица да посети Франция и Германия, където евентуално ще потърси поддръжка за незабавна нова военна помощ.

Авдеевка, където са останали по-малко от 1000 поданици от предвоенното население от 32 000, се намира навръх север от държания от Русия бастион Донецк, над който Украйна изгуби надзор през 2014 година, когато медиаторите на Москва започнаха въстание.
 Ситуацията в Авдеевка - сериозна
Ситуацията в Авдеевка - сериозна

Украинските войски би трябвало да водят война на 360 градуса против талази от нови бригади
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР