Украйна съобщи в четвъртък, че е свалила 17 от 22

...
Украйна съобщи в четвъртък, че е свалила 17 от 22
Коментари Харесай

Украйна: Шестгодишно дете бе убито от руски снаряд, свалихме 17 от 22 дрона

Украйна заяви в четвъртък, че е свалила 17 от 22 съветски дрона , атакуващи нейна територия през нощта, и че едно дете е било убито в южната част на страната от артилерийски обстрел, предава Ройтерс.

Главната прокуратура на Украйна заяви, че шестгодишно момче е убито, а други четирима души, в това число 13-годишният му брат, са били ранени при съветски обстрел в село Новодмитровка в Херсонска област.

" Вражески снаряди удариха частна къща и нейния двор ", се споделя в изказване на основната прокуратура в " Телеграм ".

Отделно украинските военновъздушни сили оповестиха, че са свалили дронове в няколко района в Южна и Северна Украйна.

" В нощта на 14 септември 2023 година от 21:00 до 2:30 сутринта съветските нашественици нападнаха Украйна с няколко групи дронове от вида " Шахед " -136/131 от три направления ", се споделя в обява в " Телеграм ".

Губернаторът на Днепропетровска област Сергей Лисак сподели, че три дрона са паднали в района и са развалили няколко здания. Друга част от района е била ударена през нощта от артилерия и ракети, сподели той.

След като в началото се опитваше да порази украински цели с ракети, Русия тази година от ден на ден употребява шахеди, на ниска цена ирански дрон камикадзе, който е маневрен и може да обърка противовъздушната защита с по-малкия си размер и ниската си скорост.
 ISW: Сивата зона край Бахмут се разраства
ISW: Сивата зона край Бахмут се разраства

Путин е угрижен, че връзките със Северна Корея могат да застрашат схемите за заобикаляне на санкциите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР