Украйна съобщи днес, че е получила модерни американски артилерийски ракетни

...
Украйна съобщи днес, че е получила модерни американски артилерийски ракетни
Коментари Харесай

Украйна получи модерно американско оръжие

Украйна заяви през днешния ден, че е получила съвременни американски артилерийски ракетни системи - мощни оръжия, които бе поискала, с цел да се опълчи на руската инвазия, предаде Франс прес.

Първите ракетни системи за залпов огън " HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) дойдоха в Украйна. Благодаря на моя (американски) сътрудник и приятел Лойд Остин за тези мощни оръжия ", написа в Twitter украинският министър на отбраната Олексий Резников. Постът му е съпроводен от фотография на такава високоточна, бързоподвижна артилерийска ракетна система.

" Лятото ще бъде горещо за съветските окупатори. И последно за някои от тях ", добави Резников, без да посочи какъв брой HIMARS към този момент е получила Украйна.

На 1 юни президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че страната му ще достави на Киев такива съвременни ракетни системи, които могат да поразяват с точност цели на до 80 километра. Украинската страна е дала уверения, че няма да употребява тези оръжия за поразяване на обекти в Русия, с цел да не бъде остър в допълнение спорът.

HIMARS са с по-голяма далекобойност от тази на аналогичните системи, с които разполагат съветските въоръжени сили.

От началото на войната преди близо четири месеца Съединените щати дават на Украйна оръжейна помощ. Президентът Байдън обаче демонстрира известна въздържаност по този въпрос, за да не даде причини за обвинявания против Съединени американски щати, че са съвоюваща страна, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР