Украйна съобщи днес, че е атакувала вражеска командна база, като

...
Украйна съобщи днес, че е атакувала вражеска командна база, като
Коментари Харесай

Украйна съобщи, че е атакувала руска командна база

Украйна заяви през днешния ден, че е атакувала вражеска командна база, като е унищожила мобилна радарна система и друга военна техника, съобщи ДПА.

В известието на украинската войска не се прецизира местонахождението въз основата. В него се споделя, че са били отблъснати съветски набези на няколко места, измежду които Бахмут в Донецката област и близкото до него обитаемо място Покровск.

Тази информация не може да бъде доказана от самостоятелни източници, показва ДПА.

Междувременно въз основа на открити източници съветската редакция на BBC удостоверява имената на повече от 6020 съветски военнослужещи, починали във войната в Украйна. Особено чувствителни загуби претърпяват специфичните елементи, както и младшите офицери. За съветската войска няма да е елементарно да компенсира отсъствието им, считат специалисти.

Списъкът на съветските военни жертви в Украйна се прави взаимно с Mediazona и екип от доброволци въз основа единствено от обществени данни - известия на формалните локални управляващи и открити данни, в това число информация от гробищата. Всяка седмица се откриват нови доказателства за погребения на съветски военни в разнообразни обитаеми места в Русия, за които локалните управляващи не оповестяват, написа редакцията.

Руските публични лица все по-рядко оповестяват обществено за смъртните случаи на военни в Украйна, тъй че паметниците се трансформират във значим източник на информация: стенни плочи в учебните заведения, надгробни плочи в гробищата и монументи в парковете и военните поделения.

При изследването на всички тези плочи се откриват освен имената на такива, чиято гибел е била обществено оповестена, само че и още толкоз (а от време на време и повече) имена на бойци и офицери, чиято гибел не е била обявена от управляващите, локалните публицисти или роднините в обществените мрежи.

Ако се съди по табелите на надгробните плочи и датите на погребенията, мъртвите се придвижват в Русия и се погребват приблизително 14-20 дни след гибелта им, като през юли и август са били заровени и много от умряли преди три, а от време на време даже четири месеца. От това се прави извод, че е открит развой на продан на остатъци и на такива бойци, които са починали през първите седмици на сраженията, само че чиито тела са останали в Украйна.

Дагестан (278 души), Бурятия (256 души) и Краснодарският край (227 души) към момента водят по брой на жертвите в съветските райони. За съпоставяне, от Москва са известни единствено 15 смъртни случая, макар че жителите на столицата съставляват съвсем 9% от популацията на Русия.

Хора от други постсъветски страни също се бият и умират в редиците на съветската войска. Потвърдени са имената на 13 поданици на Киргизстан, девет от Таджикистан, 12 от Южна Осетия, която се отдели от Грузия, както и на един жител на Молдова.

От разпознатите 6024 съветски военнослужещи, убити в Украйна, 1025, т.е. 17%, са офицери, в това число четирима генерали и 35 полковници.

По оценки на Централно разузнавателно управление на САЩ до края на юли Русия е изгубила повече от 15 000 бойци в Украйна. Още през юни английското разузнаване оповестява за 20 000 починали. Според отчети на Генералния щаб на Украйна Русия е изгубила над 44 000 бойци и офицери.

Няма настоящи публични данни за жертвите от съветска страна. Руското министерство на защитата заяви за последно за жертвите на 25 март, когато бяха регистрирани 1351 починали.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР