Украйна съобщи, че за първи път е свалила руска хиперзвукова

...
Украйна съобщи, че за първи път е свалила руска хиперзвукова
Коментари Харесай

Украйна за първи път е свалила руска хиперзвукова ракета Кинжал

Украйна заяви, че за първи път е свалила съветска хиперзвукова ракета " Кинжал " - оръжие, описвано от Москва като на практика неуязвимо.

Ракетата е била изумена с американска система Пейтриът през нощта против четвъртък над Киев. Москва заяви през днешния ден за свалена украинска ракета над Крим.

Русия упрекна Украйна и Запада в тероризъм след гърмеж, ранил съветски публицист, последовател на съветската инвазия. Автомобилът на Захар Прилепин е станал цел в област Нижни Новгород на 400 километра от Москва. Шофьорът му е умрял. Киев не разяснява покушението против Прилепин, само че отхвърли присъединяване в други две предходни набези на съветска територия против бранители на войната.

Лидерът на частната военна формация " Вагнер " Евгений Пригожин изиска от Москва хората му в Бахмут да бъдат сменени с бойци на чеченския батальон Ахмат преди среднощ на 10 май. По-рано Пригожин упрекна персонално съветските силови ръководители за липса на муниции и огромния брой понесени жертви. Наблюдатели виждат опит за отбягване на виновност и дезинформация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР