Украйна съобщи, че руска бомба е паднала близо до жилищен

...
Украйна съобщи, че руска бомба е паднала близо до жилищен
Коментари Харесай

Ранено дете и загинал младеж след руски обстрел в Херсон, бомба падна до жилищен блок

Украйна заяви, че съветска бомба е паднала покрай жилищен блок в южния град Херсон през нощта, ранявайки дете, до момента в който младеж е умрял при обстрел на друго място.
Прочетете още
" Снощи съветската войска удари града с бомба. Снарядът падна покрай пететажна постройка ", заяви администрацията на Херсон в обществените мрежи. Тя разгласява видео на разрушена постройка с огромен кратер отвън нея.

„ 7-годишно момче, потърпевшо от обстрела, е под здравно наблюдаване “, споделиха управляващите и прибавиха, че „ животът на детето не е в заплаха “.

Длъжностни лица в централната област Днепропетровск оповестиха, че при съветски обстрел е убито момче в село Червоногригоровка на река Днепър.

" 16-годишно момче беше убито. Друг 22-годишен е в болница ", сподели Сергий Лисак, началник на района.

Той сподели, че съветските сили са обстрелвали селото, като са развалили " частна къща ". Киев заяви по-рано, че украинските сили са свалили 12 от 15 ирански дрона „ Шахед “, изстреляни от Русия над източната Донецка област и централните Днепропетровска и Полтавска области. Украйна заяви още, че в обхванатата от боеве Донецка област е евакуирала съвсем 200 души от селата на първа линия, в това число 21 деца.

От своя страна, Русия разгласи, че е унищожила 47 украински дрона през нощта над южните си региони. Междувременно, военното министерство в Москва заяви, че съветската противовъздушна защита е свалила украински изтребител МиГ-29 над Донецка област в Украйна. Украинските управляващи обаче не са разгласявали загуби на изтребили през последните дни, отбелязва Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР