Украйна съобщи, че руска бомба е паднала близо до жилищен

...
Украйна съобщи, че руска бомба е паднала близо до жилищен
Коментари Харесай

Бомба падна до блок в Херсон, дете е ранено

Украйна заяви, че съветска бомба е паднала покрай жилищен блок в южния град Херсон през нощта, ранявайки дете, до момента в който младеж е умрял при обстрел на друго място. Инвазията на Русия се проточи повече от две години, с яростни борби на изток и постоянни офанзиви надалеч от фронтовата линия.

" Снощи съветската войска удари града с бомба. Снарядът падна покрай пететажна постройка ", заяви администрацията на Херсон в обществените мрежи. Тя разгласява видео на разрушена постройка с огромен кратер отвън нея.

" 7-годишно момче, потърпевшо от обстрела, е под здравно наблюдаване ", обявиха властите и прибавиха, че " животът на детето не е в заплаха ".

Длъжностни лица в централната област Днепропетровск оповестиха, че при съветски обстрел е убито момче в село Червоногригоровка на река Днепър.

" 16-годишно момче беше убито. Друг 22-годишен е в болница ", сподели Сергий Лисак, началник на района. По думите му съветските сили са обстрелвали селото, като са развалили " частна къща ".

Киев заяви по-рано, че украинските сили са свалили 12 от 15 ирански дрона " Шахед ", изстреляни от Русия над източната Донецка област и централните Днепропетровска и Полтавска области. Украйна осведоми още, че в обхванатата от боеве Донецка област е евакуирала съвсем 200 души от селата на първа линия, в това число 21 деца.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР