Украйна съобщи, че е потопила два руски военни кораба в

...
Украйна съобщи, че е потопила два руски военни кораба в
Коментари Харесай

Украйна твърди, че е потопила два руски кораба

Украйна заяви, че е потопила два съветски военни кораба в Черно море, а при съветска ракетна офанзива в Одеса са починали цивилни жители, до момента в който Европейският съюз се доближава до възбрана за импорт на съветски нефт поради нашествието на Москва.

Украйна популяризира видеоматериал, на който се вижда по какъв начин съгласно нея въоръжени безпилотни летателни апарати Bayraktar TB2 удрят двата патрулни кораба клас „ Раптор " в 4:51 ч. локално време в понеделник покрай Змийския остров, който съветските сили превзеха в първия ден на войната на 24 февруари.

И двете лодки наподобява са били ударени, само че не е ясно дали са потънали. Русия не разяснява украинското изказване, само че съобщи, че е свалила три безпилотни самолета Bayraktar покрай Змийския остров, без да даде доказателства.

През последните дни украинските военни обявиха, че са направили няколко въздушни удара по стратегическия остров, ситуиран на 22 благи от украинското крайбрежие югозападно от Одеса, като са унищожили системата за противовъздушна защита и други тежки оръжия на съветската военна част, която го е окупирала. Двете лодки в региона, всяка от които може да транспортира по 20 морски пехотинци в допълнение към тричленен екипаж, евентуално са превозвали подкрепления и ресурси, написа Уолстрийт джърнъл.

В понеделник Русия неколкократно изстреля крилати ракети по Одеса. При следобедния удар, който засегна и съветска православна черква, съгласно локалните управляващи са починали няколко цивилни, в това число 13-годишно дете. По-рано денем съветски удар беше ориентиран към стратегически мост край Одеса - третата сходна офанзива против оборудването през последните дни. Мостът обезпечава единствената вътрешна връзка със западната част на Одеска област, която е обърната към Змийския остров. До региона може да се стигне и по суша през Молдова.

Междувременно в Полша ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси на Съединени американски щати съобщи, че щатите и европейските им съдружници ще продължат да работят за подсилване на НАТО, откакто тя и делегация от американски законодатели се срещнаха с полския президент Анджей Дуда.
ТЕМА преди 49 минути 738 преди 1 час 2232 преди 2 часа 784
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР