Украйна съобщи, че е направен нов опит за евакуация на

...
Украйна съобщи, че е направен нов опит за евакуация на
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Севернодонецк е почти обкръжен, пак нарушение на примирието в Мариупол


Украйна заяви, че е изработен нов опит за евакуация на цивилни от „ Азовстал “ в Мариупол, откакто тежките бойни дейности с съветските сили в четвъртък са предотвратили извеждането им на безвредно място.

Местните управляващи в Мариупол упрекнаха този петък съветските сили, че са разкрили огън по кола, която е трябвало да изтегля цивилни, умъртвили са украински военнослужещ и са нарушили примирието.

Според английското разузнаване съветските войски не престават бомбардировките на „ Азовстал “ към този момент втори ден.

Руското министерство на защитата заяви, че с ракети са унищожели огромен склад за муниции, източно от Краматорск.

По информация на военното ведомство в Москва съветската Противовъздушна отбрана е свалила два украински изтребителя.

Руските сили са обкръжили съвсем напълно Северодонецк, съобщи кметът на украинския град в източната Луганска област, представен от Франс прес.

Северодонецк е един от най-важните градове в Донбас, които остават под контрола на украинските управляващи.

Кметът Олександър Стриук заяви по украинската телевизия, че съветската войска и проруските сепаратисти се пробват да нападат града от няколко направления.

Северодонецк и близкият негов град близнак Лисичанск от няколко седмици са подложени на обстрел от съветските сили и фронтовата линия непрестанно се доближава, отбелязва Агенция Франс Прес.

Краматорск, трансформирал се в административен център на частта от Донбас, останала под украински надзор след експлоадирането през 2014 година на спора със сепаратистите, се намира на близо 80 километра на запад.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР