Украйна съобщи, че е извършила размяна на пленници с Русия,

...
Украйна съобщи, че е извършила размяна на пленници с Русия,
Коментари Харесай

Украйна предаде на Русия Виктор Медведчук и други пленници в замяна на 215 военни

Украйна заяви, че е направила замяна на пленници с Русия, която е освободила 215 военни, в това число командири на защитата на стоманодобивния цех " Азовстал " в град Мариупол, трансформирал се в знак на съпротивата против съветската инвазия, съобщи Франс прес.

" Успяхме да освободим 215 души " - най-значителната замяна от началото на съветската инвазия през февруари, съобщи по малкия екран началникът на президентската администрация Андрий Ермак.

" Президентът Зеленски си сложи ясна задача - да върне нашите герои. Резултатът е, че нашите герои са свободни ", сподели Ермак, представен от организация УНИАН. Той сподели, че размяната е осъществена на няколко стадия и на голям брой разнообразни места, и че измежду освободените от съветски плен има военни, граничари, служители на реда, моряци, членове на националната армия, митничари и цивилни.

На Русия са предадени 55 пленници, в това число някогашният народен представител Виктор Медведчук - непосредствен на съветския президент Владимир Путин и упрекнат в държавна измяна в Украйна, посочи украинският президент Володимир Зеленски в постоянното си послание.

Като част от тази " дълго подготвяна интервенция " петима военни командири, в това число ръководители на защитата на " Азовстал ", бяха трансферирани в Турция, акцентира Зеленски.

Според украинския държавен глава те ще останат в Турция " в цялостна сигурност и при доста положителни условия до края на войната ", според съглашението с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Част от тази замяна са 10-те военнопленници, в това число петима британци и двама американци, за чието прекачване от Русия в Саудитска Арабия заяви по-рано през вчерашния ден саудитската дипломация, сподели Зеленски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР