Украйна разполага със зърно за продан за около 10 милиарда

...
Украйна разполага със зърно за продан за около 10 милиарда
Коментари Харесай

Украйна има зърно за около 10 милиарда долара, според украинския президент

Украйна разполага със зърно за обмен за към 10 милиарда $ след подписаното с Русия съглашение за разблокиране на доставките и ще получи опция да продаде и тазгодишната годишна продукция, съобщи президентът Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

" Това е още едно доказателство, че Украйна е в положение да издържи на войната ", сподели той във вечерното си послание към нацията.

По-рано през днешния ден Москва и Киев подписаха историческо съглашение за отпушване на зърнения експорт през украинските черноморски пристанища, което породи вяра, че изострилата се поради съветската инвазия международна продоволствена рецесия ще може да се успокои, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Ще бъдат изнесени към 20 милиона тона от миналогодишната годишна продукция. Ще имаме опция да осъществяваме и тазгодишната. Имаме налично зърно за към 10 милиарда $, добави Зеленски.

Споразумението, което беше уредено с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, е късмет да бъде избегната международна продоволствена злополука, която може да аргументи политически безпорядък в доста страни.
Възможни са и провокации от страна на Русия, опити за дискредитиране на украинските и интернационалните старания. Но ние имаме вяра в Организация на обединените нации, съобщи още президентът на Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР