Украйна разполага със зърно за около 10 милиарда долара, обяви

...
Украйна разполага със зърно за около 10 милиарда долара, обяви
Коментари Харесай

След споразумението: Украинците имат за продан зърно за 10 млрд. долара

Украйна разполага със зърно за към 10 милиарда $, разгласи президентът Зеленски ден след подписаното с Русия съглашение за разблокиране на доставките. Съгласно документа, комплицирана скица от инспекции ще разреши на търговски кораби да изнасят зърно от Одеса, заяви Нова телевизия. 

Продължаващата към този момент 5 месеца обсада заплаши с апетит редица страни на няколко континента. Споразумението, което беше уредено с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, е късмет да бъде избегната още по-тежка международна продоволствена рецесия, която може да аргументи политически безпорядък в доста страни, добави Зеленски.

" Има късмет да предотвратим световна злополука - дефицит, който може да докара до политически безпорядък в доста страни по света. Това е още един прегледен образец, че Украйна удържа във войната. Ясно е на всички, че може да има провокации от страна на Русия, опити да се дискредитират украинските и интернационалните старания. Но ние имаме вяра на Организация на обединените нации ", добави още украинският президент.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР