Украйна разполага с важен запис на иранските диспечери, който доказва,

...
Украйна разполага с важен запис на иранските диспечери, който доказва,
Коментари Харесай

Украйна разполага с важен запис за разследването на сваления от Иран украински самолет

Украйна разполага с значим запис на иранските диспечери, който потвърждава, че в Техеран през цялото време са знаели за поразяването на украинския пътнически аероплан с ракети, заяви украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога по украинския тв канал "1+1 ", представен от ТАСС.

"Това е запис на диалог сред диспечерския пункт в Техеран и екипажа на идващ за кацане ирански аероплан. Нашият аероплан към този момент е изхвърчал в 6:12 ч, а иранският трябвало да кацне в 6:30. Той (иранският) видял всичко и екипажът почнал да беседва с диспечера. Всичко се чува. "Струва ми се, че лети ракета ", споделя иранският водач и на персийски, и на британски - всичко това е записано ", сподели Зеленски.

Официален отчет: Две ракети са били изстреляни по посока на сваления украински аероплан край Техеран

Според него този запис е значимо доказателство, че иранската страна е знаела през цялото време аргументите за злополуката. "Това им е било известно още сега на поразяването на самолета ", добави украинският президент.

Самолетът "Боинг-737 " на самолетна компания "Международни авиолинии на Украйна " се разруши на 8 януари няколко минути след политане от летището на Техеран. Загинаха 176 души, жители на 7 страни. Генералният щаб на иранските въоръжени сили на 11 януари призна, че самолетът е бил свален по простъпка от противовъздушната защита на страната, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР