Украйна разполага с план, съдържащ серия от стъпки, които да

...
Украйна разполага с план, съдържащ серия от стъпки, които да
Коментари Харесай

Украйна представи план за действие след връщането на Крим

Украйна разполага с проект, съдържащ серия от стъпки, които да предприеме, откакто страната си върне анексирания от Русия през 2014 година полуостров Крим.

Той включва демонтирането на 19-километровия стратегическия мост, свързващ територията на Крим с Русия, както и експулсиране на съветски жители.

Планът е оповестен от секретарят на Националния съвет по сигурност и защита Олексий Данилов, до момента в който украинската войска се приготвя за пролетна контраатака с вярата да реализира нови, решителни победи след повече от 13 месеца война, с цел да постави завършек на пълномащабната инвазия на Русия.

Москва анексира Крим от Украйна през 2014 година, само че по-голямата част от света не го признава за съветска територия.

Бъдещият статут на полуострова ще бъде основна характерност във всички договаряния за преустановяване на военните дейности, отбелязва " Гардиън ".

Кремъл изиска Украйна да признае суверенитета на Русия над Крим и да признае други завзети територии, като изискване за мир. Киев изключи всевъзможни мирни договаряния с Москва, до момента в който съветските войски не изоставен всички окупирани територии, в това число Крим.

Сред предложенията на Данилов в проекта са правосъдно гонене на украинци, работили за назначената от Москва администрация в Крим. На някои от тях ще бъдат повдигнати наказателни обвинявания, други ще изгубят пенсиите си и ще им бъде неразрешено да работят в публичната сфера.

Също по този начин проектът включва и експулсиране на всички съветски жители, които са се преместили в Крим след 2014 година и отменяне на всички покупко-продажби с парцели, направени по време на съветското ръководство.

Междувременно не престават яростните боеве в източната част на Украйна.

Трима души са починали при съветски обстрел тази заран в град Константиновка, Донецка област, съобщи организация УНИАН.

От съветското министерство на защитата оповестяват, че силите на Москва са унищожили командния пункт и информационния център на украинската 58-ма мотопехотна бригада в региона на Красни Лиман в Донецка област. Съобщава се и за погубен склад с артилерийски муниции на Въоръжените сили на Украйна в Луганска област.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР