Украйна разчита на конкретни резултати след срещата в Малта, на

...
Украйна разчита на конкретни резултати след срещата в Малта, на
Коментари Харесай

Зеленски: Следващите два месеца са много важни за Украйна

Украйна разчита на съответни резултати след срещата в Малта, на която бе разисквана нейната формула за мир . Според ръководителя на украинската делегация, начертаните проекти могат да послужат за основа на универсална формула за отбрана на мира на всички места по света. 

Следващите два месеца ще бъдат значими за Украйна, написа президентът Володимир Зеленски след края на срещата на върха в Малта, където представители на повече от 60 страни разискаха препоръчаната от него „ Формула за мир “. Двудневният конгрес излъчи обща декларация.
Ръководителят на украинската делегация изясни, че " работните групи са създали проекти ", които " могат да бъдат решение " за Украйна и отвън нея.

Андрий Йермак сподели, че това е " универсална конструкция ", която " може и би трябвало да се ползва на всички места, където има потребност от отбрана на мира и справедливостта ".

Бяха разисквани 5 от 10-те основни точки от Формулата на мира за Украйна: нуклеарна, продоволствена и енергийна сигурност, освобождение на пандизчии и връщане на депортирани лица и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна и международния ред.

Междувременно не престават борбите на фронта против съветските сили, които са засилили офанзивите си против град Авдeевка, в региона на Донецк, стратегическо място за връзка и достъп до районите, окупирани от Москва. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР