Украйна продължава пълномащабна война, а Руската федерация явно ескалира конфронтацията,

...
Украйна продължава пълномащабна война, а Руската федерация явно ескалира конфронтацията,
Коментари Харесай

Русия ескалира войната: Нzланд призова базите на руска територия да бъдат обявени за легитимнr цели

Украйна продължава пълномащабна война, а Руската федерация очевидно ескалира борбата, като стартира нова атака в Харковска област. Ударите там дадоха явен сигнал, че е време Съединени американски щати да оказват помощ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да нападат бази на съветска територия. Това акцентира някогашният заместник-държавен секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нzланд в изявление за американския ефирен канал ABC News, предава " Фокус ".

" Мисля, че е пристигнало времето за това, тъй като Русия явно ескалира тази война, в това число, както казахте в самото начало, атакувайки втория по величина град в Украйна - Харков, който не е на фронтовата линия, и се пробва да го унищожи, без да се постанова постави ботуш на земята “, разяснява американският политик.

По думите на Нуланд заради тази причина е " пристигнало времето да се даде повече помощ на украинците за нанасяне на удари по бази в Русия “. Бившият заместник-държавен секретар на Съединени американски щати акцентира, че базите в Руската федерация би трябвало да бъдат законни цели за ВСУ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР