Украйна продължава да се бори за бъдещето на децата си

...
Украйна продължава да се бори за бъдещето на децата си
Коментари Харесай

Другата страна на войната: Близо 1500 училища в Украйна са били разрушени

Украйна продължава да се бори за бъдещето на децата си и за тяхното обучение. Много учебни заведения са били повредени или разрушени по време на войната. Сега учениците им би трябвало да търсят други способи, с цел да могат да се образоват. Едно такова учебно заведение се намира в Богдановка, покрай Киев. По време на миналогодишната окупация то е обитавано от съветските бойци като краткотрайна база за 3 седмици. Когато напущат учебното заведение, те го опожаряват.

 
Плачех в душата си, само че не го демонстрирах на децата или на чиновниците си, тъй като имам екип зад тила си, имам 30 учители. Трябваше да бъдем мощни и да покажем на децата, че ще създадем всичко, с цел да могат да учат. Не бива да се отчайвате, това няма да ви помогне.
Людмила Дейко, шеф на учебното заведение в Богдановка

Сега по-големите възпитаници се образоват в гимназията в прилежащото село. Класни стаи са били създадени и в локалния културен център с поддръжката на филантропични организации.

 
Русия доста целеустремено и систематично нападна просветителната инфраструктура на Украйна още от първия ден на пълномащабната инвазия. Досега Москва е унищожила всяко десето учебно заведение в страната. И тук става дума единствено за общообразователни институции.
Анна Новосад, съосновател на фонда за подкрепяне на учебни заведения " saveED "

Според Анна Новосад от началото на войната са били разрушени близо 1500 учебни заведения, като този брой продължава да пораства.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР