Украйна продължава да нанася удари по позиции на руската армия

...
Украйна продължава да нанася удари по позиции на руската армия
Коментари Харесай

ISW: Мобилизацията ще донесе на Русия малко ползи на фронта и много проблеми в тила - Свят

Украйна продължава да нанася удари по позиции на съветската войска на своя територия, като извежда от строя артилерийски и ракетни системи за водене на огън, автомобилна техника и човешка бойна мощ, оповестява в най-новата си сводка Генералният щаб на ВСУ. Мобилизацията още не е дала резултат на бойното поле, само че съгласно основания във Вашинггон Институт за проучване на войната (ISW), провеждането и ще докара до доста дребни изгоди за Русия на фронта и за съществени проблеми в тила и в обществото.

Най-големи загуби армията на агресора е понесла по Краматорското и Донецкото направление. Украинците са съумели да пробият напред на северозапад от Лиман и са завладяли Кримки и Олександровка. Вървят сражения в региона на Коровий яр.

За последното денонощие украинците са унищожили 18 танка, 20 бронирани бойни машини, 14 артилерийски системи и 8 реактивни системи за залпов огън на Москва. “Приземен ” е един аероплан, съборени са 9 дрона.

Броят на жертвите в човешка мощ от съветска страна се разминава фрапантно в данните, които оповестяват генералният щаб на ВСУ и Министерството на защитата на Русия, като разликата в броя на починалите руснаци съгласно воюващите страни е близо 10 пъти.

Това сочи съпоставения на изказванията на двете страни от последните дни. В деня на оповестяването на частична готовност в Руската федерация военният министър Шойгу заяви за 5937 убити, до момента в който в сводката на Генералния щаб на ВСУ от петък сутринта цифрата към този момент е 56 060. Както данните на Украйна, по този начин и информацията от външни източници за последното денонощие демонстрират, че Киев продължава да усилва загубите на Кремъл в човешка мощ и материални запаси. За последните 24 часа ВСУ оповестява за 550 убити бойци на съперника.

В четвъртък и петък в каналите на съветските пропагандисти в Телеграм бяха оповестени видеозаписи с рейсове и камиони, натоварени с мобилизирани руснаци в сходство с указа на съветския президент Владимир Путин от сряда, само че към този момент не се знае след какъв брой време действително Русия ще може да вкара нови сили по фронтоветев. Украйна.

Засега съгласно появилата се информация за митинги и неодобрение от мобилизацията в провинцията Кремъл може да не може да извърши буквално указа на съветския президент и паралелно с мобилизацията съгласно Института за проучване на войната във Вашингтон на локалните управляващи са дадени инструкции да вербуват оптимален брой каквито и даса бойци, единствено и единствено да се извърши избраната численост за активизиране, която съгласно военния министър Сергей Шойгу е към 300 хиляди души. Според американския тинк-танк обаче, Москва в действителност може да реализира поставената цел като число, само че аналитиците считат, че по този начин събираните бойци няма да бъдат ефикасни. Изводът е, че в против малко усъвършенстване на фронта управляващите в Русия си основават огромен проблем в тила - мощно недоволоство на обществото.

Институтът позволява, че вследствие на метода, който имат управляващите, непропорционално по-често ще бъдат мобилизирани жители на Русия, които не са етнически руснаци, а също по този начин и мъже от средите на мигрантите. Три страни, които имат огромна мигрантска общественост в Русия към този момент предизвестиха обаче, че ще санкционират с до 10 години затвор всеки собствен жител, който отиде да се бори на страната на Русия в Украйна. Това са съдружниците на Русия от Организацията на контракта за групова сигурност, постъветското НАТО, Казахстан, Киргизстан и Узбекистан.

Що се отнася до етническите региони, които и до момента доставяха окопите в Украйна с пушечно месо на договорна основа, оттова се появиха видеозаписи, показващи неодобрение на локалните поданици от провежданата готовност и изобщо от воденето на войната в Украйна. На един от записите служителка на локалната администрация в Дагестан се пробва да стимулира мъжкото население с това, че нейният дядо е воювал с цел да могат те да ядат бял самун, на което мъж със мощен акцент и споделя, че тогава са се сражавали за родината, а през днешния ден за политика.

Подобни безредици има и в Чечения, а самият чеченски президент Рамзан Кадиров съобщи, че републиката няма да прави готовност, тъй като си е преизпълнила избрания брой на бойците, които да водят война в Украйна. Въпреки това, като глоба против протестиращите дами управляващите в Грозни са издирили техните подлежащи на ресурс близки - синове, съпрузи и братя и към този момент са ги мобилизирали. Информацията, която съветските пропагандни канали бяха оповестили за фалшив, удостовери самият Кадиров, като сподели, че броят на протестиращите дами е бил към 40 и заплаши, че всеки, който излезе да стачкува, ще бъде изпратен на фронта.

Отново донор за свежа кръв на фронта е Бурятия. Според Института за проучване на войната в граничещата с Монголия Бурятия единствено в едно обитаемо място с 5 хиляди поданици са били мобилизирани към 700 мъже, което прави една четвърт от мъжката популация.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР