Украйна призовава цивилните в източния район на Луганск да избягат

...
Украйна призовава цивилните в източния район на Луганск да избягат
Коментари Харесай

Киев призова за евакуация на Луганск

Украйна приканва цивилните в източния регион на Луганск да избягат неотложно. Русия „ натрупва сили за нахлуване “ там, предизвести губернаторът на региона Сергий Гайдай.

Украинските управляващи обявиха, че са контрактувани 10 филантропични коридора за евакуация на хора от райони, обсадени от съветски сили.

Полицейски час е в действие до на следващия ден в град Одеса поради „ опасност от ракетен удар “ от Русия и след обстрела на гарата в Краматорск.

Британското министерство на защитата даде актуализация на разследващите данни за обстановката в Украйна, в това число доказателства, че Русия е насочвала офанзиви към цивилни. Оттеглянето на Русия от север разкрива всеобщи гробове и потребление на живи щитове, се споделя в документа. Открити са също по този начин доказателства, че Русия е употребила самоделни избухливи устройства, с цел да „ аргументи жертви, да намали морала и да ограничи свободата на придвижване в Украйна “. Според информацията съветските сили не престават да нападат инфраструктурни цели с „ висок риск “ от пострадване на цивилни.

Украйна е направила замяна на пленници с Русия, заяви през вчерашния ден вицепремиерът Ирина Верешчук. Това е третата сходна замяна от началото на войната. По думите й, 12 украински бойци, които са били пленени, ще се завърнат вкъщи. Верещук добави, че 14 цивилни също се връщат в Украйна като част от договорката. Не се оповестява обаче какъв брой руснаци са освободени.

В изявление за организация АП украинският президент Володимир Зеленски акцентира, че се стреми към мир, макар че руснаците са направили офанзиви против цивилни украинци. " Трябва да се борим, само че да се борим за живот. Не можете да се борите за прахуляк, когато няма нищо и никого. Затова е значимо да спрем тази война ", показва Зеленски и добавя, че украинците ще одобряват мира макар ужасите, на които са станали очевидци през последните шест седмици от началото на войната.

Украинският президент разгласи в следващото си послание към нацията, че страната му няма време за чака за налагането на петролно ембарго на Русия. Когато тиранията стартира експанзия против всичко, което поддържа мира в Европа, би трябвало да бъдат подхванати незабавни дейности, уточни Зеленски. Според него сходни ограничаващи ограничения ще накарат Русия да спре насилието и да стартира да се стреми към мир. Той също по този начин благодари на английския министър председател Борис Джонсън, който посети Киев, за оказаната поддръжка против съветската експанзия.

 

Европейският съюз отворя още веднъж своето посолство в Киев. Подобно желание оповестиха и от Италия, само че след Великден.

Мисията на Европейски Съюз беше преместена краткотрайно в Полша след нахлуването на Русия в Украйна.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел сподели, че след разговор  с украинския министър председател Денис Шмигал двамата са постигнали единодушие за ускорение на подготовката за идващия Съвет за асоцииране ЕС-Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР