Украйна призова за спешна среща на Съвета на сигурност на

...
Украйна призова за спешна среща на Съвета на сигурност на
Коментари Харесай

Украйна призова за свикване на Съвета за сигурност на ООН заради разполагането на ядрени оръжия в Беларус

Украйна прикани за незабавна среща на Съвета на сигурност на Организация на обединените нации поради оповестеното през вчерашния ден от Русия разполагане на на тактически нуклеарни оръжия в Беларус. Намерението на Кремъл бе оповестено персонално от президента Владимир Путин. Той посочи, че Съединените щати от години разполагат нуклеарни оръжия на територията на свои съдружници. Днес по тематиката реагира и НАТО.

В позицията на украинското външно министерство се споделя, че с тези свои планове Русия подкопава основите на Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия, архитектурата на нуклеарното разоръжаване и системата на интернационалната сигурност като цяло.

Според Киев тези дейности на Русия ще трансфорат Беларус в пленник на Кремъл и това ще докара до пагубни последствия за бъдещето на някогашната руска република.

" Русия за следващ път удостоверява хроничната си некадърност да ръководи отговорно нуклеарните оръжия като средство за въздържане и попречване на война, а не инструмент за закани и заплашване. Светът би трябвало да се сплоти против този, който заплашва бъдещето на човешката цивилизация ", акцентират от Външното министерство на Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР