Украйна призова страните от Глобалния юг да направят повече, за

...
Украйна призова страните от Глобалния юг да направят повече, за
Коментари Харесай

Русия вербува за армията млади мъже от бедните страни, първо ги примамва за работа

Украйна прикани страните от Глобалния юг да създадат повече, с цел да предотвратят вербуването на свои жители да се бият за Русия във войната ѝ против Украйна, като показа на обществеността осем военнопленници от тези страни, съобщи Ройтерс.

Сред тях са петима мъже от Непал и по един от Куба, Сомалия и Сиера Леоне, съгласно Петро Яценко, представител на Координационния щаб по въпросите на военнопленниците към украинското държавно управление.

" Показвайки тези жители, които са хванати, ние споделяме, че може би е належащо да се употребяват по-радикални, по-ефективни ограничения, с цел да не бъдат десетки, стотици от тези хора излъгани от пропагандатори ", сподели той пред кореспонденти в Киев.

" Ако вземем страна с ниско равнище на приходи на глава от популацията, има огромна възможност някои жители на тази страна да бъдат вербувани от Русия и употребявани като щурмоваци, пушечно месо ", сподели Яценко.

Миналата седмица Индия заяви, че е разкрила огромна мрежа за трафик на хора, която съгласно нея примамва млади мъже да одобряват работа в Русия, преди да ги изпрати на фронта.

През декември Непал съобщи, че е изискал от Москва да не набира негови жители в съветската войска и да върне назад всеки непалски боец, който служи там.

На конференция в центъра на Киев пандизчиите бяха показани във военни униформи, седнали в две редици.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР