Украйна призова днес Запада да приеме твърди санкции срещу Русия,

...
Украйна призова днес Запада да приеме твърди санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

ЕС наказва Кремъл още днес |

Украйна прикани през днешния ден Запада да одобри твърди наказания против Русия, която призна през вчерашния ден независимостта на два сепаратистки проруски региона в Източна Украйна, съобщи Франс прес.

" Украинската дипломация работи интензивно в непознатите столици, с цел да може да бъдат наложени твърди наказания против Руската федерация ", се споделя в изказване на украинското министерство на външните работи.

По-рано през днешния ден висшият представител на Европейския съюз на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел разгласи, че глобите против Русия ще бъдат наложени през днешния ден следобяд поради по-нататъшната ескалация на рецесията в Украйна.

Вчера той предизвести, че Европейски Съюз ще " отговори мощно ", в случай че Москва признае самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики.

" Руските войски влязоха в Донбас. Ние считаме Донбас за част от Украйна. Не бих споделил, че това е цялостна инвазия, само че съветските войски са на украинска земя “, съобщи Борел.

Той добави, че Съветът ще вземе решение за незабавни ограничения против Русия, само че акцентира, че " това не значи, че ще вземем всичките си решения още през днешния ден ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР