Украйна прегрупира силите си и се стреми към нова контраофанзива

...
Украйна прегрупира силите си и се стреми към нова контраофанзива
Коментари Харесай

Украйна прегрупира силите си и се стреми към нова контраофанзива

Украйна прегрупира силите си и се стреми към нова контраатака през тази година, съобщи командирът на украинските сухопътни войски Олександър Павлюк.

Засега украинската войска остава в отбранителна позиция. По фронтовата линия украинските елементи копаят окопи, с цел да спрат съветското нахлуване.

Копаят и укрепват - километрите окопи край Авдеевка от ден на ден припомнят на подиуми от Първата и Втората международни войни. Откакто украинските войски се отдръпнаха от града предишния месец, започнаха да строят укрепления, с цел да спрат съветското нахлуване.

" За окопите има стандарт на създаване още от Втората Световна война. Изкопът би трябвало да е бездънен метър и половина, като дървената структура би трябвало да е половин метър. Сега ние вършим окопите по-дълбоки - 2 метра, с цел да може бойците да се движат свободно в тях ", съобщи Леонид, боец от сухопътните войски на Украйна.

Теория, която украинските бойци на Източния фронт се постанова да ползват на процедура. Окопи копаят даже заетите в бойни дейности.

" Чувате ли детонациите? Идват от Авдеевка. Сега се намираме в скривалище, което военните употребяват при обстрел ", добави Дмитро Лиховий, представител на Таврийската оперативно-стратегическа група.

Откакто Авдеевка падна предишния месец, съветското нахлуване не стопира. Не стопира и край Роботине в Запорожие - другата гореща точка на фронта. Там украинските бойци построяват зигзагообразни окопи. Укрепленията към този момент са дълги над 8 километра.

" Руснаците разполагат с доста средства за заличаване: Бомби, артилерийски снаряди - по избор. Могат да нанасят удари без спиране. За нас това е доста изтощително ".

Заради неналичието на задоволително муниции, единствената опция за Киев остана да построи укрепления по фронтовата линия.

Военна тактичност, която Русия приложи още предходната година, и която съумя да отслаби украинското нахлуване. За подсилване на позициите на украинската войска държавното управление в Киев отпусна 800 милиона $.

" Наша задача е да стабилизираме фронтовата линия и да нанесем оптимални вреди на съперника и тъкмо това вършим. Ще създадем всичко допустимо, с цел да подготвим войските за по-активни дейности и за изземане на самодейността ", разяснява Олександър Павлюс, командващ Сухопътните войски на Украйна.

Украинската отбранителна линия обаче към момента не е задоволително укрепена, с цел да се трансформира в непреодолима преграда, споделят западни военни и специалисти.

" Москва за жалост разполага с задоволително финансови, човешки, материални и механически запаси, с цел да продължи войната в Украйна ", сподели още Дариус Яунискис, шеф на Департамента за държавна сигурност на Литва.

Според разузнаването на Литва Русия може да води война в Украйна най-малко още две години.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР