Украйна предупреди в сряда, че е готова, след като нейната

...
Украйна предупреди в сряда, че е готова, след като нейната
Коментари Харесай

Украйна обяви, че е готова за Беларус, която внезапно започна военни учения

Украйна предизвести в сряда, че е подготвена , откакто нейната северна съседка Беларус - която Русия употребява като трамплин за своята инвазия - разгласи военни учения за оценка на бойната подготвеност на въоръжените си сили, оповестяват " Ройтерс ", АП и " Фокс нюз ".

Беларуското министерство на защитата съобщи, че ученията, които започнаха в сряда, ще бъдат употребявани и за оценка на способността на техните военни да работят на " чужд терен в бързо изменяща се обстановка ".

" Не изключваме, че Руската федерация може в даден миг да употребява територията на Беларус , въоръжените сили на Република Беларус, против Украйна ", сподели Андрей Демченко, представител на Държавната гранична работа на Украйна.

" Следователно ние сме подготвени ", предизвестява той, като добави, че Украйна е укрепила границата си с Беларус от началото на нашествието на 24 февруари.

Русия организира взаимни военни учения с Беларус преди да нападне Украйна .

Беларуски публични лица не оповестиха какъв брой бойци вземат участие в ученията, само че означиха, че техният брой последователно ще се усилва. В него се твърди, че маневрите " не заплашват европейската общественост като цяло и в частност прилежащите страни ".
 Беларус стартира неочаквана инспекция на бойната си подготвеност
Беларус стартира неочаквана инспекция на бойната си подготвеност

Успокоява, че ученията не са опасност за прилежащите държави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР