Украйна пред невъзможен избор. Да отстъпи територия, за да спаси

...
Украйна пред невъзможен избор. Да отстъпи територия, за да спаси
Коментари Харесай

Украйна пред невъзможен избор: Да отстъпи територия, за да спаси живота на гражданите, или да се бори за територия, като пожертва войници

Украйна пред неосъществим избор. Да отстъпи територия, с цел да избави живота на жителите, или да се бори за територия, като пожертва бойци. Това написа Wall Street Journal.

Изданието написа, че тази година Украйна ще би трябвало единствено да се пази, пробвайки се да ограничи териториалните загуби в изискванията на военно предимство на Руската федерация.

В същото време връщането на територии под съветски надзор е проблем.

„ С изтощената войска и спряната помощ от Съединени американски щати, водачите са изправени пред предизвикването по какъв начин да сдържат по-голяма, по-добре оборудвана съветска войска “, се споделя в публикацията.

Съобщава се също, че украинската войска е изправена пред дефицит на новобранци, които да заменят изтощените бойци. Но държавното управление се колебае да продължи мобилизацията, тъй като това е политически сензитивно решение.

Припомняме, че министерството на защитата на Съединени американски щати започва уеб страница, който има за цел да даде на обществеността повече информация за това по какъв начин американските управляващи управляват отпущането на военна помощ за Украйна.

Новият план е почнал да работи в миг, когато републиканските членове на Конгреса на Съединени американски щати не престават да блокират законопроекта за помощта за Украйна и показват подозрения, че изпращането на оръжия до Киев е вярно следено.

Генералният контрольор на Пентагона сподели, че уеб страница, наименуван Ukraine Oversight, съдържа информация за работата на повече от 20 американски организации, които обезпечават целенасоченото потребление на помощта за Киев.

Сайтът също по този начин има информация за контакт за тези, които желаят да рапортуват за всяка корист или загуба на американска военна помощ.

The Hill заяви, че републиканците от дълго време повдигат въпроси по отношение на прозрачността на потреблението на многомилиардна помощ за Украйна, само че съответните държавни организации не са разкрили индикации, че отпуснатите средства и оръжия са били употребявани непозволено.

Източник – Wall Street Journal./Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР