Украйна потвърждава информациите за пленени свой военни. От вчера по

...
Украйна потвърждава информациите за пленени свой военни. От вчера по
Коментари Харесай

Украйна призна за пленени свои морски пехотинци

Украйна удостоверява информациите за пленени собствен военни. От през вчерашния ден по съветските организации се популяризират изказвания за голям брой украинци, които са се предали непринудено на съветските сили, главно в региона на Мариупол.

Информация беше доказана от Олексий Арестович, консултант на ръководителя на президентската канцелария, въпреки и той да опровергава думите за " голям брой пленници ".

" Трябва да се каже, че част от 36-та бригада на морската пехота е пленена по време на опита за пробив... Това не са хиляда души, а още по-малко. Цялата тази хиляда души е цялостна нелепост, умножена няколко пъти. " Арестович удостоверява, че 36-та пехота се е била запътила да се причисли към " Азов ", само че са се били разделили в опит да пробият блокадата на съветските войски. Сред морските пехотинци на Украйна има и убити.

Според него частта от бригадата, която е съумяла да пробие блокадата, е подготвена да продължи да се бори за защитата на Мариупол.

Боевете за Мариупол не престават към този момент месец и половина, откакто съветските войски блокираха града на 1 март. Дори и през вчерашния ден американското разузнаване съобщи, че елементи от града не престават да са оспорвани, макар че съветските организации от време на време оповестяват за

От 1 март Мариупол е блокиран от съветските войски, които сътвориха филантропична злополука и геноцид в града. Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужний увери, че командването поддържа връзка със силите за защита в Мариупол и че детайлностите за отбранителната интервенция не трябва да се разискват обществено.

Руснаците заплашиха да блокират украинските бойци на територията на завода " Азовстал " в Мариупол и да употребяват против тях химическо оръжие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР