Украйна постига печалби на Източния фронт с движение „сляпо“ близо до Авдиевка

...
Украинските войски успяха да проведат успешна операция на юг от
Коментари Харесай

Украинските войски успяха да проведат успешна операция на юг от Авдиевка и да влязат в село Опитне, тъй като „врагът малко заспа в тази посока“, каза по-рано Виталий Барабаш, началник на градската военна администрация на Авдиевка.

Ветеранът от руско-украинската война, майорът от запаса Алексий Хетман обясни на Radio NV на 12 септември защо тази атака е била неочаквана за окупационните сили .

Прочетете също: Украинските сили освободиха част от село Опитне близо до Авдиевка в Донбас — Министерство на отбраната

„Много пъти беше казано за главнокомандващия [Валерии] Залужний, че той може да изненада врага с някои неочаквани действия“, каза Хетман.

„Всички бяха съсредоточени върху боевете близо до [село] Роботине, близо до [град] Токмак — на южния фронт. Дори в Бахмут имаше очаквания, че ще напреднем близо до Клишчиевка. Но никой не очакваше никакви настъпателни действия близо до Авдиевка.”

Прочетете също: Есенната офанзива на Украйна ще бъде базирана предимно на пехота, казва Буданов

Той е убеден, че украинските сили за отбрана ще продължат да „изненадват“ вражеските сили.

„Виждате ли, когато руснаците са хванати неподготвени, като в Харковска област (когато украинските войски освободиха територията през 2022 г. — редактор), те не могат да се съпротивляват по организиран начин и [има] хаотични движения, инциденти с приятелски огън и те започват да бягат от фронтовата линия“, обясни Хетман.

„Това е добър знак за нас. Това може да означава, че те не са очаквали никакви настъпателни действия от нашите войски на това място, така че това беше тяхната реакция.“

Ние носим гласа на Украйна в света. Подкрепете ни с еднократно дарение или станете меценат!

Прочетете оригиналната статия за Новия глас на Украйна

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР