Украйна получи от САЩ военна помощ за над 60 милиона

...
Украйна получи от САЩ военна помощ за над 60 милиона
Коментари Харесай

Украйна получи ракети и оръжие от САЩ за 60 млн. долара

Украйна получи от Съединени американски щати военна помощ за над 60 милиона $, в това число противотанкови ракети ”Джавлин ”, заяви посолството на Съединени американски щати. След като Русия анексира Крим през 2014 година и избухналите след това боеве в Донбас, Вашингтон достави първа пратка от ракетни комплекси ”Джавлин ” за 47 милиона $ на Киев през април 2018 година
Военната помощ за Украйна беше централна тематика в следствието на Камарата на представителите на Съединени американски щати през декември м.г. за импийчмънт на президента Доналд Тръмп по обвинявания във възпрепятстване работата на Конгреса и оказване на напън на Украйна да проверява сина на кандидат-президента на демократите Джо Байдън.

Междувременно американският унищожител " Портър " от клас " Арли Бърк " се насочи към Черно море, където ще организира учения взаимно със съдружници и сътрудници на НАТО в района. Това заяви през днешния ден Шести флот на Съединени американски щати, в чийто състав се намира корабът, съобщи ТАСС.

" Портър " ще тренира по-специално с военни моряци от Турция, Румъния, България, Украйна и Грузия. Това ще увеличи равнището на взаимоотношение сред военноморските сили на Съединени американски щати и на тези страни, показва пресслужбата на Шести американски флот.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР