Украйна получи 8000 терминала Starlink от Полша и те вече

...
Украйна получи 8000 терминала Starlink от Полша и те вече
Коментари Харесай

Украйна получи още 8000 терминала Starlink

Украйна получи 8000 терминала Starlink от Полша и те към този момент са предадени на енергийни компании, лекари и други. С тях, страната към този момент е получила 30 000 станции.

Това заяви вицепремиерът и министър на цифровата промяна на Украйна Михайло Федоров в обява в Telegram.

" Полша оказа помощ за закупуването на последната партида от 8000 терминала. Стотици Starlink от тази партида към този момент работят в " точки на непобедимост " в цялата страна. Друга част беше предадена на енергийни служащи и лекари ", сподели министърът.

Според Федоров в Украйна към този момент има 30 000 терминала Starlink. Екипът на Министерството на цифровата промяна работи за даването на още повече терминали, като интернационалните сътрудници оказват помощ в тази област.
 Илон Мъск доставя още няколко хиляди терминала Starlink в Украйна
Илон Мъск доставя още няколко хиляди терминала Starlink в Украйна

Те са изключително значими при прекъсвания на тока

" Терминалите на Starlink станаха част от сериозната инфраструктура на Украйна. Благодарение на тях украинците остават свързани тук-там, където нормалната мрежа не работи по време на спиране на електрозахранването ", добави министърът.

В момента Украйна се смята за една от страните с максимален брой терминали Starlink. От началото на войната, страната е получила повече от 22 000 терминала по самодейност на Министерството на цифровата промяна на Украйна.

Припомняме, че през декември беше обявено, че компанията на Илон Мъск се е съгласила да достави на Украйна още няколко хиляди терминала за сателитен интернет Starlink, с цел да обезпечат интернет в полеви условия.
 Илон Мъск удостовери финансирането на Starlink за Украйна
Илон Мъск удостовери финансирането на Starlink за Украйна

Киев благодари за решението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР