Украйна покани китайския президент Си Дзинпин да участва в планирана

...
Украйна покани китайския президент Си Дзинпин да участва в планирана
Коментари Харесай

Украйна покани Си Дзинпин на мирен форум

Украйна предложения китайския президент Си Дзинпин да взе участие в планувана " среща на върха за мир " на международните водачи в Швейцария, сподели върховен дипломатически консултант на президента Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

Китай поддържа тесни връзки с Русия и се въздържа да подлага на критика нейната инвазия в Украйна, само че също по този начин сподели, че суверенитетът и териториалната целокупност на всички страни би трябвало да се зачитат и предложи да помогне за ходатайство в спора.

" Определено каним Китай да взе участие в срещата на най-високо равнище, на равнище президент на Китайската национална република ", сподели съветникът Игор Жовква в изявление за Ройтерс.

" Участието на Китай ще бъде доста значимо за нас. Ние работим с китайската страна. Ние включваме нашите сътрудници по света, тъй че те да предадат на китайската страна какъв брой е значимо да вземат участие в такава среща на върха. "

Китайският президент Си и съветският президент Владимир Путин в Пекин единствено три седмици преди нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 година Оттогава Китай фрапантно усили вноса на съветска сила.

Путин споделя, че нахлуването е било належащо за отбрана на личната сигурност на Русия, до момента в който Киев и Западът споделят, че това е непредизвикана нападателна война и присвояване на земя.

Неутрална Швейцария се съгласи да бъде хазаин на мирна среща на върха за Украйна по искане на Зеленски, само че към момента не е избрана дата или място. Жовква сподели, че екипите към момента работят по детайлите.

Мирният проект на Зеленски

Жовква също сподели, че в договарянията този месец в швейцарския град Давос, които са се фокусирали върху

Русия не е поканена на плануваната среща на върха и Москва по-рано сподели, че проектът от 10 точки на Украйна.

Този проект планува възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, евакуиране на всички съветски войски, отбрана на питателните и енергийни доставки, нуклеарна сигурност и освобождение на всички военнопленници.

" Ще приказваме за избрана пътна карта (на срещата на върха) за използване на тази (мирна) формула ", сподели Жовква.

Украйна се бори да поддържа интернационална поддръжка на фона на признаци на отмалялост от войната измежду западните й съдружници след неуспеха на контранастъплението на Киев предходната година, което не донесе пробив на бойното поле. Фронтовете останаха съвсем непроменени и войната в Газа в последно време се трансформира в по-належащ фокус на световното внимание.

Жовква приветства присъединяване на доста страни от световния юг в договарянията в Давос, като сподели, че Украйна се надява да резервира това равнище на посланичество на срещата на върха.

предишното лято, а Си и Зеленски също са разговаряли по телефона.

Миналата година, който включва оповестяване на помирение, само че не планува Русия да се изтегли от която и да е територия, която е завзела.
 Русия и Китай са на ръба на боен съюз, който може да се опълчи на Съединени американски щати
Русия и Китай са на ръба на боен съюз, който може да се опълчи на Съединени американски щати

Глобалните съюзи, изключително в Европа, би трябвало незабавно да усилят военния си капацитет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР